Menu

Jovink in Colmschate

In het weekend van 9 tot en met 11 september 2005 barst in Colmschate weer de jaarlijkse kermis los. Naast een uitgebreid activiteitenprogramma en optredens van diverse bands, zullen Jovink en de Voederbietels acte de presente geven op de eerste avond van dit feestweekend.

Na de traditionele optocht met verklede kinderen, wordt de vrijdagavond door de voorzitter van organisatie Stichting CoCos geopend. Vervolgens begint om 20.00 uur op het feestterrein naast De Kuip aan de Bloemendalsweg de aftrap met Jovink en de Voederbietels.

Met tomeloze energie werken ze meer dan 100 concerten per jaar af en brengen ze elk jaar een nieuw album uit! Ze hebben van hun hobby hun beroep kunnen maken, ze hebben de grootste fanclub van Nederland en organiseren met 60.000 betalende bezoekers een van de grootste festivals van Nederland, De Zwarte Cross.

De Jovinks regelen alles zelf. Dat betekent dat ze zelf bepalen welke nummers ze wanneer en met wie opnemen, wanneer er getoerd wordt, naar welke optredens ze wel en niet willen, welke nummers ze live spelen etc. Misschien is dat wel de verklaring van het succes van de jongens. Doordat elk optreden weer anders is, blijven de bandleden er zo veel plezier inhouden en treedt er geen enkele vorm van sleur op. Zo gaat het al vanaf 1992 en elk jaar groeit hun populariteit. In 2004 verrasten zij de hele platenindustrie door op nummer twee binnen te komen in de Megatop-100 met hun in eigen beheer uitgebrachte single 'Luie Flikker'.

Bij geen enkel concert van Jovink is de setlijst hetzelfde. Er wordt een keuze gemaakt uit een repertoire van 125 nummers die de Jovinks in dertien jaar touren hebben opgebouwd. Iedere tournee wordt de liveshow volledig vernieuwd, nieuwe decors, nieuwe acts, nieuwe kleding etc. Manager Nijman zweept in de meest bizarre vertoningen het publiek op en de Koningin van Voederbietels tante Rikie verschijnt ook een nummer ten tonele en zingt dan een liedje. Beiden zijn zeer populair.

Een misverstand over de Jovinks is dat er met bier gegooid zou worden. Ja, Jovink komt uit de Achterhoek, maar nee, ze houden niet van bier gooien. Zowel de band, de medewerkers als de Voederbietels ( de fans ) hebben een hekel aan gooien met bier. , Bier moet je niet mee gooien, maar opdrinken', aldus de Jovinks.

De kaartverkoop voor dit optreden in Colmschate is begonnen. Wacht niet te lang want op is op! Voorverkoop € 12,50. Kassa € 15,00.

De voorverkoopadressen zijn

  • Tapperij/ Eethuis 'T Hof van Colmschate, Holterweg 104, Colmschate
  • Foto Video CD Ten Velde, Flora 73/75, Colmschate
  • Gemeenschapshuis de Kuip, Bloemendalsweg 1, Colmschate
  • Musicshop Disc, Smedenstraat 27, Deventer
  • Café Restaurant Spikker, Bathmenseweg 34, Lettele
  • Café Braakhekke, Schoolstraat 8, Bathmen

De kaarten zijn ook te bestellen via www.cocos-colmschate.nl

-einde persbericht-

Info:

Klik hier voor het complete programma van de Colmschater Kermis 2005.

Klik hier voor meer informatie over COCOS.

icon history -1

Wist U dat?

  • dorp Colmschate deel uitmaakt van wijk5
  • Colmschate een langere historie heeft dan Deventer!
  • Het mooiste plein van Colmschate het Veldpaperplein is
  • U ook deze lijst kunt laten groeien, stuur een mailtje

Foto Impressie's

Wij zijn momenteel bezig het archief te vullen met foto's. De lijst "recent" zal steeds korter worden.

 
Opname
Voorwaarden
Informatie voor Webmasters
...
Over ons
Disclaimer