Menu

Rommelmarkt en fancy fair in Colmschate

Colmschate - September 2011: De Ichtuskerk aan de Holterweg is op zaterdag 1 oktober het terrein voor een rommelmarkt, een rad van avontuur, een markt met boeken en speelgoed en een sponsorloop; een ‘rondje om de kerk’. Ook vindt er een verloting plaats met als hoofdprijs een rondvlucht boven Deventer. De opbrengst van de activiteiten gaat in zijn geheel naar projecten in Ukraïne.

Het Colmschate-Ukraïne-Contact (CUC) heeft al vele jaren contact met een aantal scholen en een kindertehuis in Ukraïne, net over de Hongaarse grens. Afgelopen twee zomers is bij het Lyceum in Nagydobrony een eetzaal met keuken gebouwd om een meer veilige en gezonde leef- en leeromgeving te bieden. Door deze eetzaal kunnen de leerlingen iedere dag een warme maaltijd krijgen!

Sinds 2002 werken we aan verschillende projecten in Ukraïne: ‘voor en door de jeugd’. Dit heeft als doel om gedurende enkele jaren met jongeren in Ukraïne aan de slag te gaan, om zo een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van het welzijn van (jonge) mensen in een land waar een zeer groot deel van de bevolking onder de absolute armoedegrens leeft. Iedere zomer gaat een enthousiaste groep jongeren met volwassenen naar de Ukraïne om te helpen bij de afbouw en om de nieuwe keuken te plaatsen. Van 2003 - 2005 is gebouwd aan een keuken en eetzaal in Kisgejöc en vanaf 2006 is gebouwd in Eszeny. In juli 2008 is een groep van de Protestantse Gemeente Colmschate / Schalkhaar en Titus Brandsma parochie Colmschate / Deventer wederom naar Eszeny gereisd. Zij hebben de bouw afgerond, waarna de keuken en eetzaal officieel in gebruik is genomen. In 2009 is een groep begonnen aan het project in Nagydobrony, waar het eerste jaar het sanitair op de schop is genomen. In 2011 is het project in Nagydobrony afgerond.

Ook in de zomer van 2012 zullen we ons storten op een soortgelijk project. De opbrengst van de Ukraïnedag zal volledig besteed worden aan dit komende project.

De Uraïnedag met rommelmarkt, fancy fair en verloting is op zaterdag 1 oktober tussen 10.00 en 15.00 uur in en om de Ichtuskerk aan de Holterweg 108 in Colmschate. Aanmelden voor de sponsorloop kan de komende weken bij leden van het CUC. Meer informatie over het CUC is te vinden op www.cuc.pgcs.nl of te verkrijgen via Carel Diekerhof, tel. (0570) 65 20 79.

-einde persbericht-

icon history -1

Wist U dat?

  • dorp Colmschate deel uitmaakt van wijk5
  • Colmschate een langere historie heeft dan Deventer!
  • Het mooiste plein van Colmschate het Veldpaperplein is
  • U ook deze lijst kunt laten groeien, stuur een mailtje

Foto Impressie's

Wij zijn momenteel bezig het archief te vullen met foto's. De lijst "recent" zal steeds korter worden.

 
Opname
Voorwaarden
Informatie voor Webmasters
...
Over ons
Disclaimer