Menu

Oegandees Kinderkoor

Colmschate - 19 april 2011: Optreden Oegandees Kinderkoor tijdens Colmpop 2011

Klik op de foto's voor een vergroting!

Tijdens Colmpop 2011 zal er een optreden plaatsvinden van een Oegandese kinderkoor. Dit koor is hier op uitnodiging van De Kuip. Hierbij algemene info:

Stichting UP4s (spreek uit: “Up for us”, wat wil zeggen “kom voor ons op”) biedt wees- en kansarme kinderen in Oeganda een warm thuis en een goede schoolopleiding. Het bestuur van de stichting is gevestigd in Nederland.

UP4s is in 2003 opgericht door Sylvia Mbabazi, die van oorsprong uit Oeganda komt, en haar man Frank Rus. In 1997 kwam Sylvia naar Nederland. Samen met haar man en vier kinderen woont zij in Deventer. Met de stichting UP4S heeft zij haar droom kunnen waarmaken; iets goeds doen voor de kinderen van haar land.

Kidsgear, de basisschool van UP4s, heeft 300 leerlingen waarvan 60 weeskinderen volledig door UP4s worden onderhouden. Eind 2009 zijn de eerste kinderen van de basisschool gekomen. Up4s heeft besloten een vervolgopleiding aan deze kinderen aan te bieden in de vorm van een 4-jarige vakschool, te vergelijken met de ambacht- en huishoudscholen zoals wij die in Nederland kenden. De middelbare school, HOY’s College (“Hope of Youth”), is op 10 september 2010 officieel geopend.

Om meer bekendheid aan de stichting te geven en om geld in te zamelen is in 2009 het kinderkoor van de basisschool overgekomen naar Nederland. Het koor heeft gedurende 6 weken een tournee gemaakt. Mede hierdoor is UP4s in staat geweest het gebouw van de middelbare school te bouwen.

Vanwege het grote succes in 2009 is besloten het Oegandese kinderkoor nogmaals naar Nederland te laten overkomen. In de periode begin mei tot eind juni 2011 zullen zij weer op tournee gaan om geld in te zamelen. De opbrengst zal deze keer gaan naar de bouw en inrichting van extra lokalen voor de middelbare school waar de kinderen praktische vakken kunnen volgen (zoals naaien, timmeren, metselen, enz.).

Op uitnodiging van De Kuip komt het koor wederom naar Colmschate. Het koor zal een optreden verzorgen tijdens Colmpop op het evenemententerrein naast De Kuip op zondag 29 mei 2011, aanvang 13:00.

In de pauze zullen de kinderen streekproducten uit hun land te koop aanbieden in een stand.

-einde persbericht-

icon history -1

Wist U dat?

  • dorp Colmschate deel uitmaakt van wijk5
  • Colmschate een langere historie heeft dan Deventer!
  • Het mooiste plein van Colmschate het Veldpaperplein is
  • U ook deze lijst kunt laten groeien, stuur een mailtje

Foto Impressie's

Wij zijn momenteel bezig het archief te vullen met foto's. De lijst "recent" zal steeds korter worden.

 
Opname
Voorwaarden
Informatie voor Webmasters
...
Over ons
Disclaimer