Menu

Buurtschap Snippeling

BuurtverenigingDe Snippeling heeft ook zijn eigen buurtvereniging, een echte gezelligheidsvereniging met als doel leuke activiteiten voor de buurt te organiseren. Ze zijn te bereiken via buurtverenigingdesnippeling@gmail.com.

De Buurtvereniging de Snippeling heeft ook een eigen website en merk op dat dat Snipperling nu zonder de "r" wordt geschreven!

Snipperling of Snippeling

Dus waarom schrijven we het dan met een "r". Heel simpel, in 1974 werd Colmschate (voorheen gemeente Diepenveen) bij Deventer gevoegd. Vanaf dat moment werd Snippeling met een "r" erin geschreven.

De naam Snippeling schijnt afkomstig te zijn van een herberg met de naam "de Snip" . Dit omdat er in het moerasachtige gebied rondom de herberg veel snippen zaten.

De Snippeling is een enclave, die tegenwordig schuil gaat achter kantoren en bedrijven. Het landelijk karakter van deze woonomgeving is jammer genoeg verdwenen.Het buurtschap Snipperling is 26 hectare groot en telt 360 inwoners in 114 woningen. (bron: statistisch jaarboek 2007 van de gemeente Deventer)

Buurtschapsborden

Op initiatief van Plaatselijk Beland Colmschate (PBC) heeft de gemeente Deventer op 17 juni 2008 bij de buurschappen "de Snippeling" en "de Bannink" buurschapsborden geplaatst. De borden zijn onthult door Johan Bos en Jan Grotenhuis.

icon history -1

Wist U dat?

  • dorp Colmschate deel uitmaakt van wijk5
  • Colmschate een langere historie heeft dan Deventer!
  • Het mooiste plein van Colmschate het Veldpaperplein is
  • U ook deze lijst kunt laten groeien, stuur een mailtje

Foto Impressie's

Wij zijn momenteel bezig het archief te vullen met foto's. De lijst "recent" zal steeds korter worden.

 
Opname
Voorwaarden
Informatie voor Webmasters
...
Over ons
Disclaimer