Menu

Waterhoogte

Regelmatig komt het water in de IJssel tot een hoogte waarop grote gebieden en zelfs delen van Deventer onder water komen te staan.

Bij een waterhoogte van:

  • 4,50 meter NAP wordt het Wellepad en het fiets-voetpad Pothoofd afgesloten
  • 6,10 meter NAP wordt de Bolwerksweg en de Twelloseweg afgesloten en is het fiets-voetveer niet meer bereikbaar
  • 6,30 meter NAP kan door golfoploop water over de muur langs de Welle komen
  • 6,50 meter NAP loopt de Welle onder en is verkeer over de Welle niet meer mogelijk

En wat denkt u, het zal bij mij thuis wel droog blijven? Controleer met deze link de actuele maaiveldhoogte aan de hand van uw postcode. Een groot gedeelte van Colmschate zou reeds onder lopen bij een stand van 6 meter boven NAP. Wel zo handig om van te voren te weten waar u aan toe bent als de dijk het niet meer kan houden!

Je kunt ook heel handig iedere plaats bekijken door interactief met het plaatje te werken. Dubbelklik met de linkermuis laat het beeld steeds een beetje verder inzoemen of aan het muiswieltje draaien. Door 1x links te klikken wordt de hoogte vertoond.


    

Als u de actuele waterhoogte wilt weten van de IJssel in Deventer kunt u het beste op deze link klikken. De actuele waarden van de afgelopen dagen worden vertoond. Via deze link kun je zelf het stroomgebied kiezen. Kies je voor het stroomgebied van de Rijn dan wordt onderstaand figuur vertoond.

Maar belangrijker is de waterhoogte in de Rijn. Deze laat ons vooraf weten wat we over een aantal dagen in Deventer kunnen verwachten. Het kan dus handig zijn om even over de grens te kijken wat de Rijn in Duitland doet.

Op deze pagina is nog ruimte voor mooie foto van een hoogwater situatie. Indien de foto geschikt is zal deze geplaatst worden met natuurlijk uw naam er onder vermeld. Stuur een mail naar webmaster@colmschate.info.

icon history -1

Wist U dat?

  • dorp Colmschate deel uitmaakt van wijk5
  • Colmschate een langere historie heeft dan Deventer!
  • Het mooiste plein van Colmschate het Veldpaperplein is
  • U ook deze lijst kunt laten groeien, stuur een mailtje

Foto Impressie's

Wij zijn momenteel bezig het archief te vullen met foto's. De lijst "recent" zal steeds korter worden.

 
Opname
Voorwaarden
Informatie voor Webmasters
...
Over ons
Disclaimer