col Colmschate.info - Startpagina en Agenda van Colmschate

Menu

Welkom op www.colmschate.info

Overzicht KleedjesmarktKlik voor vergroting

Winkelcentrum Colmschate hoofdsponsor Colmpop

Noteer het vast in je agenda: 15 & 16 juni. Want dan vindt op het evenemententerrein van De Kuip het gratis festival plaats: Colmpop! Deze editie van Colmpop wordt net als vroeger een geweldig openlucht festival voor jong en oud met een breed (muziek)programma. Op het terrein komen twee podia waarop het hele weekend fantastische livebands elkaar afwisselen. Bij de invulling van het dagprogramma wordt veel aandacht besteedt aan kinderactiviteiten. De zondagmorgen is speciaal voor de senioren. Ook zal er een divers aanbod aan lekker eten op het terrein te vinden zijn.

Winkelcentrum Colmschate

Colmpop keert terug na een jaar afwezigheid. Om dit vernieuwde festival realiseerbaar te maken, is extra ingezet op sponsoring en wordt nadrukkelijk met de sponsoren opgetrokken om Colmpop nog meer ‘schwung’ te geven. Bijzonder trots is de werkgroep daarom op het feit dat Winkelcentrum Colmschate hoofdsponsor is. Het winkelcentrum is daarmee niet alleen naamgever van het hoofdpodium, maar haar vertegenwoordigers zullen ook letterlijk op het terrein aanwezig zijn om een nieuwe goede doelen actie onder de aandacht te brengen.Tunnel Station Deventer Colmschate

Volg dagelijks (live) de bouw van de tunnel onder station Deventer Colmschate

Onthulling Staltafel Veldpaperplein

Vrijdag 14 april 2016 heeft wethouder Liesbeth Grijsen de Staltafel op het Veldpaperplein in Colmschate onthuld. De realisatie van de Staltafel werd mogelijk gemaakt nadat verzekeringsgeld beschikbaar kwam na de diefstal van het beeld “de Klompendansers” op het zelfde Veldpaperplein. Dit bronzen beeld werd juli 2000 onthuld naar aanleiding van een recordpoging klompendansen op dit plein. Het beeld werd echter een aantal jaren geleden gestolen door dieven die op het brons uit waren.

Het ontwerp door de heren Dedden en Keizer, samen de Spacecowboys vormend, kwamen als winnaar tevoorschijn uit een prijsvraag voor een ontwerp.

Onder ruime publieke belangstelling en in aanwezigheid van de leerlingen van OBS Kolmenscate werd de staltafel onthuld. OBS Kolmenscate was voorheen gevestigd op het Veldpaperplein, onder de naam Prinses Margrietschool. Ook wethouder Liesbeth Grijsen heeft deze school bezocht, zij werd geboren en groeide op in het toenmalige buitengebied van Colmschate.

Nadat de schoolkinderen het Colmschater lied hadden gezongen onthulde zij de staltafel. De stal herinnerd aan het agrarische verleden van het dorp Colmschate. De pony die deels schuilt in de stal en niet wil toegeven aan het slechte weer symboliseert de onverzettelijkheid van de bevolking van Colmschate in de strijd om het voortbestaan van het dorp Colmschate. De stal staat op een houten plateau dat een mooie rustplek vormt met uitzicht op een stukje agrarisch Colmschate.

De Staltafel zal nog worden voorzien van verlichting.

Klik op de foto voor een vergroting, klik nogmaals om weer te verkleinen.Belangrijk bericht voor bewoners van wederopbouw boerderijen

Lees het persbericht.

De gemeente Deventer heeft het plan opgevat om de overweg in de Stationsweg in Colmschate te sluiten. Dit na het aanbod van Prorail voor een bijdrage van 2,5 miljoen Euro in de kosten van de aanleg van een tunnel in de Oostriklaan om deze onder de spoorlijn Deventer-Hengelo door aan te leggen. Vooraarde van Prorail was dat dan de overweg in de Stationsweg opgeheven diende te worden. De gemeente is hiervoor gezwicht en hengelt daarmee een ten opzichte van de totale kosten relatief gering bedrag binnen.

Voor het dorp Colmschate betekend dit dat de dorpskern in tweeën gesplitst wordt. Het noordelijke- en zuidelijke deel worden gescheiden door de spoorlijn, de overweg die de verbinding vormt zal verdwijnen.

Om nu het dorp bij elkaar te houden heeft Plaatselijk Belang Colmschate een alternatief ontwikkeld. Het voorstel houdt in dat de spoorlijn verdiept wordt aangelegd en de Oostriklaan en de Stationsweg gaan over de spoorlijn. Het plan biedt vele voordelen; het dorp wordt niet in tweeën gehakt, de geluidsoverlast voor de omgeving wordt sterk verminderd en de sociale eenheid van het dorp wordt behouden.

Bekijk de foto’s en het filmpje van de uitwerking van dit alternatieve plan van Plaatselijk Belang Colmschate en oordeel zelf!

Kijk ook op: https://www.facebook.com/ColmschateBlijftColmschate

Oproep - Oproep - Oproep
Groeiend Eendracht zoekt ervaren klarinettisten

Muziekvereniging Eendracht uit Colmschate is een bloeiende vereniging met veel jeugdleden. Ook het afgelopen jaar is het harmonieorkest weer uitgebreid met een aantal (jonge) muzikanten, die het hafabra-B diploma behaalden, en nieuwe ervaren muzikanten. Voor een goede balans binnen het orkest is de vereniging nu op zoek naar ervaren klarinettisten en melodische slagwerkers. Meer info op de website van Eendracht

Agenda Colmschate e.o.

De Activiteiten Agenda van Colmschate en omgeving wordt regelmatig aangepast aan de actualiteit. Klik hier om een kijkje te nemen in de agenda van 2018. Plan uw activiteit ruimschoots op tijd!

Jaarvergadering en Presentatie Begrafenis­vereniging Colmschate en Omstreken

1 maart 2016

Jaarvergadering BCO in 't Hof van Colmschate aanvang 20:00 uur.

Oproep Oude Foto's

Heeft u foto's van Colmschate van vroeger, mail deze dan naar de webmaster.
Heeft U oude foto's dan scannen wij deze graag! (en dat doen wij heel voorzichtig!) Natuurlijk blijft het uw foto en komt uw naam erbij te staan (als u dat wilt natuurlijk)

Activiteiten in Tapperij en Eethuis 't Hof van Colmschate

Zaterdag ?

‘Tapperij & Eethuis ’t Hof van Colmschate’ denkt na over het volgende grote feest!

Oud Papier Actie

Eens per maand op Zaterdag

U heeft een flyer ontvangen wanneer bij u het oud papier wordt opgehaald. Meer info op de website van Eendracht
Vanaf 8.45 uur ’s morgens halen een aantal leden, met behulp van vuilniswagens van Circulus, het oud papier op. Het papier dient gebundeld aan de straat te worden gezet. Zie voor de data onze agenda.

Live Traffic Webcam

U kunt kiezen uit beelden van 5 camera's waaronde de Sieme­linksweg. Klik hier en bedien zelf de camera!www.colmschate.info
De centrale informatiebron voor het dorp Colmschate met het buitengebied zoals het voorheen was.

Ook uw "Colmschater" bericht op deze website? Klik hier.

Onderstaande foto is genomen op dinsdag 6 april 2010. Onderstaande heren zijn al meer dan 20 jaar tijdens de dinsdagavond te vinden in Gemeenschapshuis "De Kuip". Zij kunnen daarom beschouwd worden als de meest authentieke bezoekers van de Kuip op de dinsdagavonden. De Kuip is op doordeweekse dagen elke avond geopend tot 24:00 uur.

Gemeenschapshuis "De Kuip" is een veelzijdige accommodatie en verhuurt zalen voor sport, kinderopvang, vergaderingen, cursussen en oefenruimtes. Aan de bar is altijd plaats voor een gezellig drankje. Wilt u meer weten, neem dan contact op met de beheerder. Telefonisch bereikbaar elke werkdag tussen 10.30- 12.00 uur op nummer 057-651410.

icon history -1

Wist U dat?

  • dorp Colmschate deel uitmaakt van wijk5
  • Colmschate een langere historie heeft dan Deventer!
  • Het mooiste plein van Colmschate het Veldpaperplein is
  • U ook deze lijst kunt laten groeien, stuur een mailtje

Foto Impressie's

Wij zijn momenteel bezig het archief te vullen met foto's. De lijst "recent" zal steeds korter worden.

 
Opname
Voorwaarden
Informatie voor Webmasters
...
Over ons
Disclaimer