Menu

Wandelgroep Colmschate

Wie zijn het

Omdat je als wandelaar zelf kunt bepalen hoe snel of hoe langzaam je wilt lopen, is wandelen een sport voor iedereen. In de omgeving van Deventer is het leuk wandelen. En wandelen met een groep gezellige mensen maakt een tocht nog leuker. Daarom is in 1998 de vereniging "Wandelgroep Colmschate" opgericht door enthousiaste wandelaars.

De vereniging is aangesloten bij de landelijke bond KNBLO-Wandelsportorganisatie Nederland die landelijk de belangen van wandelaars behartigt; dit betekent dat de leden van de wandelgroep automatisch lid zijn (De vereniging moet hiervoor wél een afdracht betalen per lid per jaar).

De leden van de wandelgroep gaan uit van het principe "vrijheid, blijheid". Dit betekent dat de leden zelf beslissen hoe vaak ze de schoenen aantrekken maar ook of ze alleen of met andere leden willen wandelen.

Voetsporen

In het verenigingsblad "Voetsporen", dat iedere twee maanden verschijnt, staan voor iedere zaterdag en zondag tochten beschreven in een straal van ongeveer vijftig km rond Deventer. De wandelgroep neemt zowel aan nationale als internationale tochten deel; onder andere de Airborne-mars in Oosterbeek, de 4-daagse van Nijmegen en van Barchem, de 2-daagse van Dorsten en van Fulda en de 4-daagse van Bastogne. Er is jaarlijks een speciale informatieavond over de Vierdaagse van Nijmegen met veel tips en aanbevelingen.

De wandelgroep organiseert elke maand één of twee gezelligheids(trainings)tochten, zodat de leden elkaar beter kunnen leren kennen en om belangstellenden kennis te laten maken met de wandelsport en de wandelgroep. Bij de koffiestop tijdens een gezelligheidstocht betaalt u een special verenigingsprijs voor koffie en cake.

Het bestuur van de vereniging wil haar leden op de meest voordelige manier met een tocht mee laten lopen; coördineert meerdaagse tochten inclusief overnachtingen in binnen en/of buitenland. Om teleurstelling te voorkomen is het aan te bevelen zoveel mogelijk zelf vervoersafspraken te maken. Voor vervoer naar de binnenlandse tochten wordt een geringe vergoeding per km per auto gerekend. (Voor de buitenlandse tochten geldt een andere reiskostenregeling.) Dit bedrag wordt gedeeld door het aantal inzittenden. Door gezamenlijk de kosten van het vervoer te delen, blijven deze tochten voor iedereen betaalbaar.

Wandelt u ook mee?

Voor inlichtingen en informatie zie Website: www.wandelgroepcolmschate.nl

Activiteiten

De wandelgroep is zeer actief. Op hun website (www.wandelgroepcolmschate.nl) staat een wandelagenda met alle activiteiten. WG Colmschate organiseert regelmatig gezelligheidstochten (voor iedereen toegankelijk of je nu wél of niet lid bent) en ook ieder jaar zijn eigen Hof van Colmschate tocht.

Voor de actuele wandelagende kunt u het best kijken op de website van de Wandelrgoep Colmschate.

icon history -1

Wist U dat?

  • dorp Colmschate deel uitmaakt van wijk5
  • Colmschate een langere historie heeft dan Deventer!
  • Het mooiste plein van Colmschate het Veldpaperplein is
  • U ook deze lijst kunt laten groeien, stuur een mailtje

Foto Impressie's

Wij zijn momenteel bezig het archief te vullen met foto's. De lijst "recent" zal steeds korter worden.

 
Opname
Voorwaarden
Informatie voor Webmasters
...
Over ons
Disclaimer