Menu

Persbericht t.b.v. PKN 19 juni 2005

De Hervormd-Gereformeerde kerkgemeente Colmschate/Schalkhaar zal in haar kerkdienst van 19 juni a.s. in de Ichtuskerk te Colmschate aandacht schenken aan de formele fusie tot de Protestantse Gemeente te Colmschate/Schalkhaar. Nadat de kerkgemeente al in 1988 was gefedereerd tot een Samen-Op-Weg-gemeente, is men nu officieel gefuseerd. De fusie wordt bekrachtigd met een notariŰle akte welke op vrijdag 17 juni zal passeren.

Na afloop van de dienst zal in het bijzijn van de gemeenteleden een bord aan de Holterweg worden onthuld, met de nieuwe naam. Tevens zal na de dienst de vernieuwde website van de Protestantse gemeente worden opengesteld.

De fusie is ingegeven door de zogenaamde "vereniging van de landelijke Hervormde, Gereformeerde en Lutherse kerken" tot de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Deze vereniging is ingegaan op 1 mei 2004. Iedere plaatselijke kerk heeft de mogelijkheid om tot een dergelijke fusie over te gaan. De Protestantse Kerk in Colmschate/Schalkhaar is de tweede gemeente in deze regio, die deze stap heeft genomen.

In de week voorafgaand aan de formele start van de fusie wordt in Colmschate en Schalkhaar huis aan huis een folder verspreid, waarin de kerkgemeente zich in deze plaatsen wil presenteren. De folder wordt verspreid door de jeugd die deelneemt aan het Colmschate - Ukra´ne - Contact, een initiatief van de kerkgemeente om met jongeren projecten uit te voeren in de Ukra´ne.

Uit de folder blijkt dat de Protestantse Gemeente Colmschate/Schalkhaar meer wil zijn dan een gemeente die alleen op zondag samenkomt. Er bestaat een diversiteit aan diensten: jeugd en kinderdiensten, diensten voor (verstandelijk) gehandicapten, doopdiensten e.d.

Naast de projecten voor de jeugd in de Ukra´ne worden activiteiten opgezet voor alle leeftijdsgroepen. Activiteiten variŰren van koffieochtenden, musicalgroep, catechese, jeugdsoos en een groot aanbod aan gespreksavonden met diverse onderwerpen.

Voor meer informatie over de Protestantse Gemeente te Colmschate/Schalkhaar kunt u terecht op de website: www.pgcs.nl.

Laat de folder zien

icon history -1

Wist U dat?

  • dorp Colmschate deel uitmaakt van wijk5
  • Colmschate een langere historie heeft dan Deventer!
  • Het mooiste plein van Colmschate het Veldpaperplein is
  • U ook deze lijst kunt laten groeien, stuur een mailtje

Foto Impressie's

Wij zijn momenteel bezig het archief te vullen met foto's. De lijst "recent" zal steeds korter worden.

 
Opname
Voorwaarden
Informatie voor Webmasters
...
Over ons
Disclaimer