Menu

Appartementengebouw Oostriksweg

Voor de locatie Oostriksweg is door Woonunie een plan voor een appartementengebouw ontwikkeld. Architectenbureau I'M architecten heeft een bijzonder ontwerp gemaakt voor deze locatie. In overeenstemming met de stedenbouwkundige visie van de gemeente Deventer is gekozen voor een slank en hoog waaiervormig gebouw. Het appartementengebouw Oostriksweg wordt een spannend gebouw, dat qua stedenbouw, architectuur en woonplezier echt een toevoeging is aan haar omgeving.

De locatie Oostriksweg ligt nabij de spoorwegovergang van de Oostriklaan bij station Colmschate. In overleg met de gemeente Deventer heeft een uitgebreide modellenstudie plaatsgevonden. Hier is uit gekomen dat een bouwvolume van 35 woningen op deze locatie past. Woonunie kiest ervoor om de druk op de locatie te verlagen door 32 appartementen te plaatsen.

Het bijzondere ontwerp van het gebouw komt onder andere voort uit de situering, de locatie Oostriksweg markeert namelijk het begin van de ontsluitingsweg naar de Vijfhoek. Daarbij levert de vorm van dit ontwerp de minste visuele hinder op voor de omgeving. Door in de hoogte te bouwen worden de zichtlijnen vanuit de naastliggende appartementengebouwen veel vrijer gehouden dan wanneer eenzelfde bouwvolume in een langgerekt gebouw van 5-lagen hoog gebouwd zou zijn. Het gebouw omvat 32 ruime 3 à 4-kamer appartementen met een gebruiksoppervlakte van ongeveer 100 m2.

Zoals Woonunie gewend is worden omwonenden in een vroeg stadium geïnformeerd over de plannen. Maandagavond 17 oktober is er voor bewoners van IJsseldael een bijeenkomst. Andere omwonenden zijn inmiddels ook uitgenodigd voor een gesprek.

Het aanbod van deze woningen draagt bij aan het bevorderen van de doorstroming op de woningmarkt. Woonunie zoekt bewust naar dergelijke kansen en mogelijkheden om voor een breed scala aan doelgroepen woningen te realiseren. Het doel is steeds om meer ruimte te bieden op de krappe woningmarkt. De appartementen worden waarschijnlijk Te Woon aangeboden. Dit houdt in dat bewoners de keuze hebben tussen kopen en huren. Volgens planning start de bouw in 2006.

-einde persbericht-

Meer weten over de Woonunie, klik hier om hun website te openen.

icon history -1

Wist U dat?

  • dorp Colmschate deel uitmaakt van wijk5
  • Colmschate een langere historie heeft dan Deventer!
  • Het mooiste plein van Colmschate het Veldpaperplein is
  • U ook deze lijst kunt laten groeien, stuur een mailtje

Foto Impressie's

Wij zijn momenteel bezig het archief te vullen met foto's. De lijst "recent" zal steeds korter worden.

 
Opname
Voorwaarden
Informatie voor Webmasters
...
Over ons
Disclaimer