Menu

Rommelmarkt en Fancy Fair in Colmschate

Colmschate - De Ichtuskerk aan de Holterweg is op zaterdag 14 april 2007 het terrein voor een rommelmarkt, een rad van avontuur, een boeken- en speelgoedmarkt en een sponsorloop 'rondje om de kerk'. Dat gebeurt in het kader van de bouw en inrichting van een eetzaal met keuken in Eszeny (Ukra´ne).

Het Colmschate-Ukra´ne-Contact (CUC) heeft al vijf jaar contact met een aantal scholen en een kindertehuis, net over de Hongaarse grens. Met het project in Eszeny wil het CUC voor schoolkinderen in Eszeny een meer veilige en gezonde leef- en leeromgeving bieden.

Vanaf begin 2006 wordt gebouwd aan een eetzaal. Lokale vaklieden hebben vanaf het voorjaar 2006 de ruwbouw uitgevoerd. In de zomer van 2006 ging een enthousiaste groep jongeren naar de Ukra´ne om te helpen bij de afbouw en om de nieuwe keuken te plaatsen.

In juli 2007 zullen jongeren en volwassenen van de Protestantse Gemeente Colmschate/Schalkhaar en Titus Brandsma parochie Colmschate/Deventer naar Eszeny reizen. Zij zullen de bouw afronden en de nieuwe inventaris plaatsen.

Voor de inventaris hebben leden van de CUC afgelopen januari o.a. de keuken uit het afgebroken schoolgebouw van Etty Hillesum aan de Ludgerstraat gedemonteerd. Dit materiaal is inmiddels op transport naar Eszeny om daar deze zomers geplaatst te worden. Naar verwachting zijn de keuken en eetzaal in het laatste kwartaal van 2007 klaar voor gebruik.

De rommelmarkt en fancy fair is op zaterdag 14 april 2007 tussen 10.00 en 16.00 uur in en om de Ichtuskerk aan de Holterweg 108 in Colmschate. Spullen voor de rommelmarkt kunnen vrijdagavond 13 april van 18.00 tot 20.00 uur worden ingeleverd aan de Holterweg 108. Opgave voor de sponsorloop kunnen de komende weken worden aangemeld bij leden van het CUC. U kunt hierover bellen met Eduard Swankhuisen, tel. (0570) 65 07 62. Meer informatie over de CUC is te vinden op www.pgcs.nl/cuc.

-einde persbericht-

Info:

Klik hier voor meer informatie over Protestantse Gemeente Colmschate / Schalkhaar.

icon history -1

Wist U dat?

  • dorp Colmschate deel uitmaakt van wijk5
  • Colmschate een langere historie heeft dan Deventer!
  • Het mooiste plein van Colmschate het Veldpaperplein is
  • U ook deze lijst kunt laten groeien, stuur een mailtje

Foto Impressie's

Wij zijn momenteel bezig het archief te vullen met foto's. De lijst "recent" zal steeds korter worden.

 
Opname
Voorwaarden
Informatie voor Webmasters
...
Over ons
Disclaimer